Aika voi käydä tylsäksi myös hotellissa

Aika voi käydä tylsäksi myös hotellissa

Joskus aika voi käydä tylsäksi myös hotellissa. Kotona on helpompaa keksiä tekemistä, koska kaikki laitteet ja tarvikkeet ovat paikalla. Tilanne on toinen hotellissa, jonne voi tuoda mukanaan aina vain rajatun määrän tavaroitaan. On kuitenkin paljon hauskoja aktiviteetteja, joista voit nauttia – matkustitpa sitten yksin tai perheen kanssa. Seuraavassa on muutamia ideoita, joilla piristää hotellielämää.

Erä Ristiseiskaa

Korttipakka on helppo kuljettaa mukana myös matkoilla, se on pieni, eikä se paina paljon. Ristiseiska korttipeli sopii pelattavaksi sekä kahdestaan että suuremmassa ryhmässä. Peli on Suomessa yksi suosituimmista, mikä johtunee myös siitä, että sen pelaaminen on helppo oppia. Ennen pelaamisen aloittamista on hyvä kerrata säännöt, koska usein porukkaan mahtuu myös joku, joka ei ole aiemmin peliä pelannut.

Ristiseiskassa tavoitteena on päästä eroon kädessään olevista korteista. Kaikki pakan 52 korttia käytetään (jokereita ei käytetä), ja ne jaetaan aluksi pelaajien kesken. Jos pelaajia on pariton määrä, kortit eivät mene tasan, mikä ei haittaa. Häviäjä on se, jolla on viimeisenä kortti hallussaan. On myös olemassa erilaisia sääntöjä pelin loppumisen suhteen, mikä on yksi hyvä syy lisää kerrata säännöt ennen pelaamisen aloittamista.

Nauti hotellin palveluista

Useimmissa hotelleissa on nykyään erilaisia mukavuuksia, kuten uima-altaita ja kuntokeskuksia. Hyödynnä niitä täysillä ja varmasti olo ei tunnu tylsältä. Käytä uima-allasta virkistävään uintiin tai laita sydämesi sykkimään kuntosalilla. Voit myös lainata kirjoja hotellin kirjahyllystä tai katsoa elokuvia hotellin kotiteatterihuoneessa, jos siellä on sellainen. Hyödynnä kaikkia näitä vaihtoehtoja ja tee vierailustasi hotellissa entistäkin miellyttävämpi.

Monissa hotelleissa on nykyisin tarjolla myös hierontapalveluita sekä kauneushoitola. Hyödynnä näitä palveluja ja hemmottele itseäsi. Hieronta on loistava tapa rentoutua ja päästää irti kaikesta stressistä, kun taas kauneushoidot voivat saada sinut tuntemaan itsesi uudeksi ihmiseksi ja kauniimmaksi.

Tutustu paikalliseen alueeseen

Riippumatta siitä, missä majoitut, lähialueella on aina jotain tutkittavaa. Ota aikaa tutustua läheisiin nähtävyyksiin, kuten puistoihin, muistomerkkeihin ja historiallisiin kohteisiin. Monet hotellit tarjoavat myös opastettuja kierroksia kaupunkiin tai ympäröiville alueille. Jos sinulla ei ole tarpeeksi aikaa laajaan kierrokseen, kokeile lähteä lyhyelle kävelylle kaupungilla tai jollekin lähiseudun nähtävyyksistä.

Tulet yllättymään siitä, miten paljon mielenkiintoista nähtävää hotellin läheltä löytyy. Ota valokuvia siitä, mitä löydät – tämä auttaa muistamaan vierailustasi myös lähdettyäsi. Valokuvaaminen onkin hyvä harrastus, jota voi verestää varsinkin matkustaessa. Muistot elävät aivan eri tavalla, kun eri paikoista, ihmisistä ja tilanteista on olemassa kuvia.

Turvaudu tarvittaessa puhelimeen ja nettiin

Hotelleissa on yleensä Wi-Fi. On kuitenkin tärkeää noudattaa varotoimia, kun käytät näitä palveluja. Jos muodostat yhteyden julkisiin Wi-Fi-verkkoihin, muista, että tietosi voivat näkyä muille samalla yhteydellä oleville. On parasta välttää arkaluonteisten henkilökohtaisten tai taloudellisten tietojen syöttämistä, kun olet yhteydessä julkiseen Wi-Fi-verkkoon.

Voit suojautua tietoturvaongelmilta myös käyttämällä luotettavaa VPN-palvelua (Virtual Private Network), kun yhdistät älypuhelimen tai kannettavan tietokoneen internetiin. Tämä auttaa suojaamaan tietojasi hakkereilta salaamalla kaiken verkkotoimintasi.